Hvem kan hjelpe deg, og hvordan får du hjelp?

Retningsskilt På Fjellet Med Trepiler I Ulike Retninger

Å be om hjelp er ofte det vanskeligste steget å ta, men også noe av det viktigste man kan gjøre. Nedenfor har vi satt sammen en liste over hvem og hvordan som vi håper kan være til nytte.


Hjelp for voksne

Fastlegen

Mange kan få god hjelp gjennom å snakke med sin fastlege som utfordringene rundt spill. Fastlegen kan gi råd, støtte og henvise deg videre til behandlingstilbud spesialisert innen avhengighet. Disse kan tilby terapi og rådgivning for å hjelpe deg med å håndtere spilleavhengigheten og arbeide med eventuelle underliggende årsaker.

Hjelpelinjen

Hjelpelinjen er et anonymt og lavterskeltilbud for de som opplever spilleproblemer eller pårørende som ønsker råd. De tilbyr samtaler via telefon eller chat, og kan henvise deg videre til relevante behandlingssteder. Les mer på Hjelpelinjen.

Blå Kors Spillavhengighet

Blå Kors Spillavhengighet tilbyr fjernbasert behandling over telefon og digitale flater til voksne som sliter med data- og pengespill. Du trenger ikke henvisning fra lege for å benytte tilbudet. Les mer om Blå Kors.

Anonyme Gamblere (GA)

Anonyme Gamblere (GA) er en selvhjelpsgruppe basert på deling av erfaringer og gjensidig støtte. GA organiserer regelmessige møter hvor personer med spilleavhengighet kan få støtte fra andre som har lignende utfordringer. Det finnes grupper over hele landet. Les mer om GA.

AKAN

Har du spilleproblemer som påvirker jobben din, eller er du en arbeidsgiver som har ansatte som sliter med spilleavhengighet? AKAN tilbyr rådgivning og verktøy for å forebygge og håndtere spilleavhengighet i arbeidslivet. Deres mål er å sikre tidlig intervensjon og støtte på arbeidsplassen. Les mer om AKAN.


Hjelp for barn

Voksne for Barn

Når en forelder sliter med spilleavhengighet, kan det ha stor påvirkning på barna. Voksne for Barn tilbyr samtaler og ressurser til barn og unge som er berørt av foreldrenes spilleproblemer. Deres mål er å gi barna et trygt sted å snakke om følelsene sine og få den støtten de trenger. Les mer om Voksne for Barn.

Gamingkontakten

Gamingkontakten er en tjeneste som tilbyr hjelp til både barn og unge, og deres foreldre, når dataspilling går over i problematisk avhengighet. De tilbyr rådgivning om hvordan finne en balanse mellom sunne spillevaner og hverdagen, og gir støtte til de som opplever at spill har tatt over livet. Les mer om Gamingkontakten.

Barnevakten

Barn og unge er spesielt sårbare når det gjelder digitale spill, og det kan være vanskelig som forelder å vite hvordan man skal sette grenser. Barnevakten tilbyr råd og veiledning til foreldre om hvordan de kan håndtere barnas spillevaner på en konstruktiv måte. De tilbyr også ressurser og foredrag om trygg digital hverdag. Les mer om Barnevakten.

Har du spørsmål eller ønsker en samtale?

Ta gjerne kontakt med oss på Hjelpetelefonen, via e-post eller kontaktskjemaet.