Når spilltanken tar over

Spilltanken i parken som lener seg mot kameraet

Spilltanker kan være altoppslukende. Mange som sliter med spilleavhengighet opplever at tankene rundt spill konstant dukker opp – selv når de prøver å fokusere på andre ting. Dette er tanker som kan gjøre det vanskelig å leve et normalt liv. De påvirker relasjoner, økonomi og egen helse.

Hva er typiske spilltanker?

  • Bare en gang til – Troen på at én ny innsats kan endre alt, selv når det gang på gang viser seg å ikke stemme.
  • Jeg skal bare vinne tilbake det jeg har tapt – Ønsket om å hente seg inn etter tap fører ofte til at man satser mer enn man har råd til å tape.
  • Det er bare en 1000-lapp – En bagatellisering av innsatsens verdi som ofte gjentas og vokser over tid, noe som kan lede til betydelige økonomiske tap.
  • Jeg har kontroll – En overbevisning om at man kan slutte når som helst, til tross for at det ofte ikke stemmer.
Videoen over viser hvordan «Spilltanken» speiler det indre tankekjøret mange med spilleavhengighet opplever. Ved å bruke typiske utsagn som: «Bare en 1000-lapp til», «Jeg får jo lønn på fredag», og «Det er bare penger» gir det en autentisk gjengivelse av hvordan spilleavhengighet kan rettferdiggjøres i spillerens egne tanker.

Hvordan spilltanker kan påvirke livet

Når spilltanken får herje fritt er det flere aspekter av livet som kan lide:

Relasjoner

Spilltanker kan komme mellom deg og de du er glad i. Når tankene hele tiden kretser rundt spill, kan det være vanskelig å være til stede i samtaler og i relasjoner.

Arbeid og skole

For mange går spilltanker utover konsentrasjon og evnen til å yte når det trengs. Dette kan føre til stress og bekymring rundt prestasjoner både i jobb og skole sammenheng.

Nattesøvn

Spilltanker kan gjøre det vanskelig å sove om natta. Mange opplever at tankene kverner og holder dem våkne, og med lite søvn blir det ekstra utfordrende å håndtere hverdagens krav.

Personlig velvære

Det konstante tankekjøret om spill kan føre til uro, stress og psykiske utfordringer. Noen opplever å miste seg selv i kampen mot tankene.

Du trenger ikke stå alene i kampen

Å søke hjelp kan føles skummelt for mange – spilleavhengighet er preget av mye skam og kan være vanskelig for noen å snakke om.

Våre en-til-en samtaler kan være et trygt sted å begynne for deg som ønsker å ta tak i spilleproblemene, med videre deltakelse i grupper hvor det er mange som forstår hva du går gjennom.

Vi er her, uten ventetid, for å lytte og hjelpe deg på veien til et liv med mindre bekymring og mer frihet.

Alle i organisasjonen er taushetsbelagt slik at du skal kjenne på trygghet når du snakker med oss.  

Ta gjerne kontakt med oss på Hjelpetelefonen eller via kontaktskjemaet.