-Du har kommet til Spillavhengighet Norge, hva kan vi hjelpe deg med?

-Du har kommet til Spillavhengighet Norge, hva kan vi hjelpe deg med?

-Du har kommet til Spillavhengighet Norge, hva kan vi hjelpe deg med?

Slik starter alle samtaler hos oss. Svarkjeden er åpen mandag-fredag og søndager. Der sitter både ansatte og frivillige klare til å hjelpe alle innringere. Alle samtaler er forskjellige og det er bedre å ta kontakt en gang for mye, enn en gang for lite.

-Jeg har spilt bort alt, sier en kvinnelig innringer. Hun har forsøkt å slutte på egenhånd over lengre tid, men vet at boblen sprekker snart og da dras samboer og de to barna inn i konsekvensene av spillingen. Hun er desperat, redd, skamfull og kom tilfeldigvis over navnet vårt da hun googlet spilleproblemer. Hun visste ikke hvem andre hun skulle ringe til.

Kvinnen har mye på hjertet som hun har holdt inni seg altfor lenge. På vår svarkjede kom hun i kontakt med en spiller som har vært i hennes situasjon og vet nøyaktig hvordan hun har det. Han kjenner igjen følelsene hun sitter med og vet selv hvor vanskelig det er å be om hjelp.
Han gir henne tid til å fortelle om spillingen sin, hvordan den oppsto og hva som gikk galt da hun forsøkte å slutte på egenhånd. Hun forteller, og han stiller noen spørsmål underveis for å få et best mulig bilde av situasjonen.

Det kan bety så mye å endelig tørre å fortelle historien sin til noen. -Unnskyld for at jeg bare babler i vei her, sier hun med en liten latter gjennom tårene. Hun har ingenting å unnskylde seg for og den lille latteren er et sunt tegn. Hjertet er lettere nå og klar til å se etter løsninger.

Han som svarte telefonen, har nå en god oversikt over hvilke tiltak hun har forsøkt og han foreslår noen viktige punkter for veien videre. Hun bor i nærheten av en helseinstitusjon med behandling av spilleavhengighet og skal be fastlegen om henvisning dit. Hun får også høre at Nav kan hjelpe henne med oversikt over økonomien og hun ønsker en økonomisk verge. Aller helst vil hun at det skal bli samboeren, men først må hun fortelle han hvilken situasjon hun har satt dem i.

De blir enig om at hun skal fortelle samboeren det. Hun er redd for at samboeren ikke vil forstå, men ønsker å si det likevel. Hun kan sende barna til bestemor en dag til uken og får noen dager til å forberede seg. Vår frivillige følger henne opp på SMS frem til dagen hun legger kortene på bordet for samboeren. Etter samtalen deres kan samboeren få prate med en annen pårørende fra Spillavhengighet Norge om han ønsker det. Uansett vet hun at han kan være til uvurderlig hjelp for henne i tiden som kommer. Den frivillige fortalte henne at veien er lang, men at det er mulig for henne å nå målet og bli spillefri. Hun svarer at hun er klar til å gjøre det som kreves for å få livet sitt tilbake.

Dette er anonymisert gjenfortelling av flere henvendelser til Spillavhengighet Norge. Vi lagrer ikke notater fra samtalene, slik at gjenfortellingen ikke nødvendigvis representerer en spesifikk samtale. Gjennom slike gjenfortellinger ønsker vi å skildre hvordan du som innringer blir møtt hos oss.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Ta kontakt med oss på tlf: 477 00 200 eller send en henvendelse her.
Les mer om våre hjelpetilbud her.