Kvinner spiller mer enn før!

Kvinner spiller mer enn før!

Kvinner spiller mer enn før!

Befolkningsundersøkelsen som ble lansert 19.mai viser at andelen kvinner som spiller har doblet seg. Denne utviklingen har vi merket i gruppene våre de siste 3-4 årene.

Det tyder på at det må settes mer fokus på kvinner som er spilleavhengige.
Våre kvinner forteller om en skam som er så sterk, at de omtrent ikke våger å ta kontakt. De forteller om presset for å være en «vellykket kvinne» i dagens samfunn, med full jobb og sterk føring på familiedynamikken.
Fra gammelt av var kvinner hjemmeværende og forventningene mange opplever i dag, er at kvinnene skal håndtere familieliv i kombinasjon med jobb. Også hos kvinner, er økonomi en utløsende årsak til å ta kontakt. Andre forteller om den ene gangen på Bingoen som til slutt endte med kasinospill på nett. Noen forteller at nå var det enten-eller. Enten avslutter jeg livet mitt, eller så ringer jeg.

Ofte spør kvinner oss når de tar kontakt, om det er andre kvinner hos oss. Mange tror at de er den eneste kvinnen som er spilleavhengig. Flere sier at de oppfatter dette som en mannsdominerende avhengighet og av den grunn føler kvinner seg mer ille til mote.

Vi ønsker å få kontakt med flere kvinner som er spilleavhengig. Derfor oppfordrer vi kvinner som sitter der ute alene med sin avhengighet, om å ta kontakt. Hos oss får du snakke med andre kvinner i samme situasjon.

Les historien “Kvinner som spiller”.

Tips fra andre kvinner som er spilleavhengig:

  • Kvinner har en tendens til å tenke at en må være perfekt. Du må være den perfekte mor, kone og venninne. Det å innse at man er svak og ikke perfekt, er en krevende og smertefull prosess.
  • Ikke vær hard mot deg selv, innse at det er lov å være svak og at du ikke er alene.
  • Våg å være ærlig med en du føler deg trygg på.
  • Søk hjelp hos noen som forstår deg.
  • Det er godt å komme seg vekk fra spillingen og den onde fluktsirkelen.
  • Du vil innse etterhvert at vi er mange i samme båt.
  • Uansett hva du har gjort tidligere er det aldri for sent å snu: Fokuser på fremtiden og tingene du kan gjøre noe med.

Det er bare du selv som kan gjøre noe med spilleavhengigheten, men du kan få god hjelp og støtte på veien (det trenger vi alle i vanskelige tider!).

Derfor oppfordrer vi kvinner som sitter der ute alene med sin avhengighet om å ta kontakt. Hos oss får du snakke med andre kvinner i samme situasjon.

Kontakt oss her.