Spørsmål og svar

Trenger du hjelp?

Her har vi prøvd å gi noen svar på de meste vanlige spørsmålene vi får fra de pårørende. Dette er bare noe av det vi svarer, så dette er ikke nok til å erstatte en kontakt med oss.

Det er ikke greit å gi noen enkle svar på hvorfor akkurat dere er rammet, det som er viktig er at man tar tak i problemet med en gang man oppdager det. Det er bedre å ta kontakt en gang for mye enn en gang for lite.

Dagens spill enten det er pengespill eller rolle online spill er bygd opp på en slik måte at spilleren skal holdes ved spillet lengst mulig. Ikke alle type spill skaper problemer, men spill som har hurtighet og ingen ende, er de spillene som vi ser skaper problemer. De spillene vi får mange henvendelser på er blant annet nettpoker, nett kasino, automater, bingospill både på nett og i haller, Wow og noen andre rollespill.

Det er veldig individuelt hva man kan gjøre, det vi ser som er den viktigste kilden til å hjelpe er kommunikasjon i da helst rolige former. Det er viktig å gjøre spilleren oppmerksom på at du føler at spillingen er blitt et problem. Mange spillere opplever det som en lettelse å bli ”avslørt”, mens andre kan gå i en sterk benektelse.

Det er viktig å ha klare grenser for hva du selv godtar, det er kun du som vet hvor dine grenser går.

Er spillingen kommet så langt at det er blitt opparbeidet gjeld så bør det i samråd vurderes å søke hjelp til å få kontroll på dette.

Les mer under pårørendes opplevelse så vil du se hva noen andre pårørende har forsøkt å gjøre.

En spilleavhengig har ikke til hensikt å ruinere familien, men det er en vond sirkel for den avhengige å bryte. Når de først påtar seg gjeld så er tendensen at den øker og øker, inntil noe oppdager det. Da er det ofte gått så langt at gjelden gjerne er høy. For oss som pårørende blir det en ekstra belastning og det er svært vondt å ta det inn over seg.

Det er viktig i en overgang å forsøke å sikre seg og eventuelle barn, deretter er det utrolig viktig å få hjelp fra det offentlige. Da gjennom gjeldsrådgivere i kommene. Det er også mulig å ringe gjeldsalliansen for å få noen råd.

Vi er også flere som har måttet gå gjennom denne prosessen og alle er velkomne til og ringe oss for og høre om personlige opplevelser.

Gjeldsalliansen- KLIKK HER

Hva slags tanker gjør de seg når de står og spiller?

For oss som ikke spiller er dette vanskelig å sette seg inn i. Mange spillere sier at mens selve spillingen pågår så tenker de egentlig ikke på noe annet enn selve spillet.

Mange opplever en enorm nedtur etter endt spilling fordi det er gjerne da de forstår konsekvensen av spillingen de har gjort. Da kommer tankene på familien sin, skammen over sin egen handling.

Ja det finnes hjelp å få. Både i det offentlig og det finnes lavterskeltilbud.
Vi vil på det sterkeste anbefale å ringe den nasjonale hjelpelinjen på tlf 800 800 40 der får du vite hva som finnes av hjelp der du bor.

Det finnes også tilbud via internett. Ring eller send en mail til oss så sender vi deg en link.

Du er også velkommen å ringe oss. Ring det fylket som ligger nærmest deg eller ring vårt hovednummer.

Les under pårørendes opplevelser.
Har Jeg presset han/hun til å spille?

Det er spiller alene som har tatt det valget å spille, men mange føler og frykter at dem er årsaken til at spilleavhengighet er utviklet.

Har vi gjort noe galt som foreldre?
Hvordan vil fremtiden bli nå?
Er det vanlig og reagere slik jeg gjør?
Kan man bli kvitt denne type problem?
Hva gjør jeg vist han/hun ikke vil innrømme det?
Bør jeg informere de nærmeste om dette?
Er det mange som tar kontakt med dere om rolle online spill?

Vi jobber med å oppdatere og legge ut svar på aktuelle spørsmål på denne siden

Send oss gjerne spørsmål som dere lurer på.