• Hjem
  • Erfaringer
  • Ungdom

Dataspill var i ferd med og ta over livet til Gøran

Tenåringen er langt fra den eneste om har hatt problemer med å slå av spillet innimellom. Nå skal spilleavhengig ungdom få hjelp

 

GøranPå det meste stirret Gøran 13 timer inn i denne skjermen. Dataspillet Call of duty var i ferd med å ta over livet til 15-åringen. Han spilte gjerne natten lang - og lurte foreldrene som lå og sov.

– Jeg slo av lyden på tv-en, forteller 15-åringen

Historien om Magnus

Magnus OMagnus har alltid vært en glad og aktiv gutt som likte å være ute og utforske. Han fikk Playstation da han var 5 år, og han hadde et normalt forhold til spillingen de første årene. Han brukte spill slik som det er meningen man skal bruke dem, som ren underholdning. 

Marianne sier mamma er forbildet

Da Britt-Hege Monsen Vestlie startet en gruppe for pårørende til spilleavhengige for seks år siden, var det for å samle de som følte seg alene med spilleproblemer i familien. Her skulle koner og ektemenn og barn av spilleavhengige få ut frustrasjon, og støtte hverandre. Monsen Vestlie betjener også en kontakttelefon, og datteren Marianne har sett at mange har fått god hjelp her. Nå har hun veldig lyst til å bidra selv, og har meldt seg som ungdomskontakt i organisasjonen Spilleavhengighet Norge.

Les hele saken

Avhengig av World of Warcraft

Magnus Østland forteller en sterk historie om hvordan han klarte og slutte med og spille.

Jeg hadde selvmordstanker hver dag, forteller han i intervjuet. 

Magnus Østland (21) ble så avhengig av dataspillet World of Warcraft at han til slutt bare hadde et valg. – Det sto mellom å drepe meg selv, eller å slutte å spille, sier han.

Klikk på bildet for å lese mer og se film.

Magnus O_i_NRK